Terapi Elektrostatik: Cara Tercepat Bersihkan Darah Anda

By | 29/04/2011

vsvs

Salam semua,

Pernahkah anda membersihkan darah anda yang semakin pekat, berasid, bertoksin, kurang oksigen itu? Kali ini miorbiz.com nak berkongsi cara yang tercepat untuk bersihkan darah anda. Cara tersebut ialah Terapi Elektrostatik. Terapi elektrostatik ialah teknologi yang digunakan untuk mengalirkan sedikit elektrik ke dalam saluran darah anda untuk :

  • Mengalirkan arus elektrik untuk merangsang peredaran darah
  • Membersihkan kotoran dalam saluran darah
  • Menyelaraskan sistem saraf tidak terkawal
  • Meningkatkan daya ketahanan serta mengimbangi hormon dalam badan
  • Membantu membina sel-sel baru
  • Memecahkan lemak-lemak di badan atau di saluran darah.
  • Membuang kolesterol di dalam saluran darah

1/2 jam terapi = 3 jam jogging. Namun jogging atau senamrobik mampu keluarkan peluh, belum tentu keluarkan toksin dan darah anda bersih. Tapi terapi elektrostatik ini mampu bersihkan darah, lemak, kolesterol, toksin, betulkan hormon, organ sehingga ke akar umbi. Terutama orang-orang yang dah tua. Tapi macam sakit jantung bukannya kenal tua muda sekarang ni. Kawan saya baru berumur 43 tahun pun dah sakit jantung, padahal slim aje orangnya.

Cara penggunaan, hanya 1 jam sehari. Maksimum 3 kali sehari. Paling kurang 15 hari, insyaAllah kebanyakan penyakit banyak yang hilang. Bukan saya cakap, ini daripada testimonial dan pengakuan secara live dengan saya sendiri.

Saya lihat ada di pasaran, ada 3 produk yang bagus dan berkualiti.

  1. Dr. Jism (5 fungsi)  atau Family Dr.(3 fungsi) – Syarikat Al-Jabbar
  2. Dr. Health 9000 – Syarikat GoldenWellness
  3. Bios 9000 – Syarikat Alpha One

Setakat ini, yang termurah ialah Family Dr, namun ia ada 3 fungsi sahaja. Fungsi untuk pecahkan lemak tiada. Kalau Dr. Jism, harganya lebih kurang RM12500, Dr health 9000 hanyalah RM6500 sahaja, manakala Bios 9000 berharga RM18000.

Kalau anda tak mampu, anda boleh mengunjungi pusat-pusat rawatannya di seluruh negara.

Caj 1 jam di Pusat Rawatan Al Jabbar = RM6/jam

Caj 1 jam di Terapi Dr Health 9000 = RM4/jam

Caj 20 minit di Terapi AlphaOne utk Bios9000 = free aje.

Kalau anda betul-betul serius nak sihat, inilah alternatif yang terbaik saya syorkan. Kalau setakat baca aje post saya ini, tapi tak bertindak, tak guna juga.

Ayuh, jom cuba. InsyaAllah sihat.

Updated: Saya lampirkan bersama di sini gambar brochure AlphaOne

 

54 thoughts on “Terapi Elektrostatik: Cara Tercepat Bersihkan Darah Anda

  1. hambaNya

    Assamualaikum, boleh bertanya mengenai terapi mesin elektrik di kawasan alor star kedah ada ke??
    kalau yang percuma di alor star dah tiada sebab berpindah ke sg petani..
    jadi terpaksa mencari yang berbayar seperti dr health & dr jism. Diharap mendapat info lanjut dgn alamat lengkap dari saudara.. terima kasih.

  2. Admin Post author

    Waalaikum salam. Saya baru update ss brochure AlphaOne yang ada gambar. Tuan boleh tengok alamat di tempat lain.

  3. bid

    salam, apakah pantang larang dalam pemakaian alat ini, tk.

  4. Admin Post author

    3 orang yang tak boleh pakai:
    (1) Orang yang mengandung
    (2) Pengidap kanser (namun ada sesetengah kes, ia juga boleh merawat kanser)
    (3) Pakai bateri di jantung

    Itu aje pantangnya.

  5. adda

    salam…kenapa orang mengandung x boleh wat terapi ni..??? :?: :?: :?:

  6. Admin Post author

    Cuba tuan tanya pihak syarikat berkenaan di web mereka.

  7. puan zaini

    salam..terapi elektrostatik memang bagus.tak perlu makan ubat lagi.tapi kami ada mesin terapi yang sama fungsi macam dr jism al jabbar..ramai yang puas hati bila guna mesin ni.harga paling murah rm 5500.ada 4 fungsi juga.ada pesakit stroke dan boleh berjalan dan pesakit jantung tersumbat tak perlu operation sebab saluran jantung dah clear.pesakit kencing manis,darah tinggi pun ramai yg dah sihat.tak perlu bergantung dengan ubat.

  8. wangi

    Saya ada masaalah sakit menikam-nikam (sharp pain)di bahagian tapak kaki pada setiap kali bangun dari tidur di awal pagi:Terpaksa duduk sebentar baru boleh bangun untuk berjalan, namun masih terasa sakitnya di bahagian tapak kaki dan terpaksa berdengkut-dengkut sehingga beberapa jam baru akan berkurangan.Begitu juga kadangkala terasa sakit di bahagian tapak tangan.Adakah dengan mesin elektrostatik boleh menghilangkan sakit sedemikian?:

  9. sya

    assalam…ada x kesan sampingan yg -tive pd pesakit setelah penggunaan dr. jism?

  10. Sempoi

    Salam….setahu saya memang ada kesan sampingan yang sementara seperti pening, dahaga dan ada lagi. :wink:

  11. Dr Health

    Salam. Memang ada kesan sampingan mcm dinyatakan tu. Tapi hanya utk patient yg baru mencubanya sahaja. Setelah 2-3 hari kesan sampingan tersebut akan hilang. Kesan ini adalah biasa kerana tubuh badan memerlukan masa utk adaptasi dgn mesin tersebut. TQ

  12. SAM

    Salam… Terapi Alpha One berbayar di sekitar sg buloh atau selayang? Kalau ada tolong bagi info. Selalu saya buat terapi di Pandan Indah. Jauh dari tempat tinggal saya…

  13. Admin Post author

    Saya copy dari web alphaone.com.my. Cuba tengok, mana yang dekat dengan anda.

    Ampang Point Centre
    No. 13A, 1st Floor, Jalan Mamanda 7/1, Off Jalan Ampang, 68000 Ampang, Selangor

    Selayang Baru Centre
    15, Jalan 2/14 Dataran Templer, Bandar Baru Selayang, 68100 Batu Caves, Selangor

    Gasing Indah Centre (Pantai Dalam)
    59. Jalan 5/58, Gasing Indah, 46000 Petaling Jaya, Selangor

    PJS Centre
    27-G Tingkat Bawah, Jalan PJS 5/30, Pusat Perdagangan Petaling Jaya Selatan, 46150 Petaling Jaya, Selangor

    PJ Seksyen 14 Centre
    No. 17-G, Jalan 14/22, 46100 Petaling Jaya, Selangor

    Subang USJ Centre
    No. 11-1, Jalan SUJ 9/50, Subang Business Centre, 47620 UEP Subang Jaya, Selangor

    Puchong Centre
    14, Jalan PU 7/3, Pusat Bandar Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor

  14. azahar

    kalau sakit mcm ni biasa nyer toksin urea byk kat sendi-sendi kaki…kalau dibiarkan akan jadi penyakit gout. mesin nih boleh bantu, tapi kalau nk cepat rasa perubahan sakit kakai tu saya syorkan guna dulu penampal toksin sebelum guna terapi nih… tampal toksin nih akan tarik toksin urea kat tapak kaki….cuba la cari detox pax dulu…


    wangi:

    Saya ada masaalah sakit menikam-nikam (sharp pain)di bahagian tapak kaki pada setiap kali bangun dari tidur di awal pagi:Terpaksa duduk sebentar baru boleh bangun untuk berjalan, namun masih terasa sakitnya di bahagian tapak kaki dan terpaksa berdengkut-dengkut sehingga beberapa jam baru akan berkurangan.Begitu juga kadangkala terasa sakit di bahagian tapak tangan.Adakah dengan mesin elektrostatik boleh menghilangkan sakit sedemikian?:

  15. Admin Post author

    Penjelasan yg baik dpd en azhar. Tq.

  16. mimiy

    kt tmpt sy dh ade khidmat percuma utk 20min sehari..rmai org2 tua yg pergi..sy pun pergi jgk.

  17. Pacingko

    Kepala selalu pening , Bahagian tengkuk Belakang leher terus membawa kebelakang bahagian kepala terasa selalu sakit. Sentiasa mengeluarkan angin dari dalam badan dengan Bersendawa. Adakah Mersin terapi ini boleh mengawal penyakit yang saya alami.. Terima kasih

  18. Admin Post author

    InsyaAllah. tuan boleh cuba dulu di pusat rawatan terapi elektrostatik spt alpha one, al jabbar. cuba buat dlm 3 kali. rasai dulu kesannya.

  19. yieever

    salam..saya nk bertanya sedikit..saya ada membuar rawatan terapi eletrostatik..baru 1x..yg masalahnye..selepas buat rawatan tersebut.saya bertolok ketempat kerja menaiki motorsikal lebih kurang 100 km..sampai kt sana..rehat2 skejap..tiba2 pinggang saya terasa amat2 sakit.xada sbarang jatuh atau2 apa2 bencana..sakit pinggang itu menyebabkan saya xlarat utk melangkah..dan saya hanya terlantar di tempat tidor..xlarat nk agkat kaki sebelah kanan.saya cuma gagahkan bgn utk solat.paling sakit apabila nk bongkok..so..saya hanya solat dlm keadaan berdiri sahaja..
    soalan saya adakah ia disebabkn kesan dari rawatan elektrostatik itu?boleh tuan jelaskan..

  20. Muhd Lokman

    PUSAT RAWATAN TERAPI AL-JABBAR
    SETIA MADU ENTERPRISE,
    NO.629/F3 KM 17.5,
    SIMPANG TIGA KEMBOJA,
    06150 AYER HITAM, KEDAH.
    N0 TEL:012-5585504/012-4543940

    SENARAI HARGA PAKEJ RAWATAN TERAPI DRJISM AL-JABBAR

    1/2 JAM = RM3.00
    1 JAM = RM5.00
    15 JAM = RM50.00 (TIADA TEMPOH TAMAT)
    1 BULAN = RM100.00 (TIADA TEMPOH TAMAT)

    MERAWAT PELBAGAI JENIS PENYAKIT
    TANPA UBATAN, TANPA SUNTIKAN, TANPA RASA SAKIT
    -HANYA 1 JAM SEHARI-

    ANTARA JENIS PENYAKIT YANG BOLEH DIRAWAT DRJISM AL-JABBAR

    KOLESTROL,BUAH PINGGANG,DARAH TINGGI,ELERGI,PARKINSON,KENCING MANIS,STROKE,MIGRAIN,MATA KELABU,KEBAS ANGGOTA BADAN,ANGIN AHMAR,SEMBELIT,GOUT,RESDUNG,LEMAH SYAWAT,JANTUNG,HAID TERSEKAT,KEGEMUKAN,LUMPUH,URAT SARAF & Lain-lain…

    DILARANG MENJALANI TERAPI

    JANTUNG YANG DIPASANG BATERI
    WANITA YANG MENGANDUNG
    PESAKIT KANSER YANG DISAHKAN DOKTOR
    PENYAKIT YANG BERJANGKIT
    PEMBEDAHAN PLASTIK

    Terima Kasih.Saya Hanya Berkongsi..

  21. Admin Post author

    Itu kena rujuk dengan wakil dari alat terapi yg encik jalani. Mungkin saya rasa, kesan daripada urat encik yang mungkin ada masalah sebelum ini.

  22. mohd izdhar khamaruddin

    as salam wbrt.
    Bleh bagi alamat dan no tel pusat rawatan yang berdekatan kat Apartment Rampai Court,Taman Sri Rampai,Setapak,KL? Terima kasih…izdhar 0124258457

  23. abby

    slm, sy berminat la nk buka pusat rawatan elektrostatik ni..tp nk servey dulu adakah ia menguntungkan??

  24. lan

    call sy utk dptkn mesin terapi,anytime..service A 0122669212

  25. Puan Nor

    As salam..saya nk tnya pusat rawatan di Bayan Lepas P.Pinang masih beropersi atau tidak..tkasih..

  26. Admin Post author

    Maaf puan. Puan kena hubungi syarikat pusat terapi tersebut di KL. Al jabbar atau alpha one? Kalau di kulim, dua-dua ada.

  27. saufie

    salam..saya memrlukan nombor yg boleh dihubungi utk cwangan melaka. sesiapa tolong beritahu saya di email sy saufieafiq@ymail.com atau 0178802787

  28. ramli

    Asm..
    Saya buat rawatan kali pertama di Aljabbar di Jengka kebetulan jumpa di sana. Kesannye hampir seminggu dok sakit kepala dan tengkok belah kanan. Jururunding terapi pesan suruh buat rawatan terapi berterusan sekurang 7 hari berturut.

    Masaalah saya tinggal di Sentul/Setapak….boleh dapatkan terapi centre yg sama di sekitar?

    Terima kasih bantuan tuan-tuan.
    Wasalam

  29. murni

    ibu saya mengidap sakit buah pinggang(belum dialisis lagi),boleh kah kami mencuba terapi dan apakah kesan-kesan daripadda terapi

  30. ayie:

    saya ade beli 1 mesin terapi dari dr.health9000,belom sempat saya nk gune mesin tu,sya dpt 1 lg mesin terapi al-jabar sumbangan dri org tertentu..jd sya x penh gune lgsung mesin terapi dr.health tu..
    saya bercadang utk jualkn smule mesin terapi dr.health dgn harge yg blh d runding.
    jika ade sesape yg ingin beli blh hubungi sya….
    0148139593

  31. sabrina

    salam ibu saya urat saraf strok tidak blh bejalan bleh buat terapi? ada tindak balas tak?

  32. sabrina

    tolong bagi alamat yg bedekatan di gombak.. t.kasih..;-)

  33. Admin Post author

    InsyaAllah boleh cuba.

  34. Admin Post author

    Boleh survey tengok.

  35. abang

    Menawarkan voucher terapi elektrostatik selama 3 hari!!!PERCUMA!!!Daripada Syarikat Alphaone untuk keterangan lanjut sila hubungi 017-3719683…REBUT PELUANG ANDA SEMENTARA PROMOSI MASIH ADA!!!!…

  36. arif

    saya ada mengalami masalah berat/sakit kepala….tekanan darah normal,tp kepala rasa mcm berdengung…..selalu sendawa…adakat mesin terapi ni dpt membantu…saya dah cuba bermacam jenis ubat…tp tak berjaya…

  37. Azman zin

    Pusat rawatan Dr.Health 9000 ada tak di Kota Bharu Kelantan?

  38. Admin Post author

    InsyaAllah, cubalah manalah tahu berkesan. Namanya pun rawatan alternatif.

  39. zulkifli Bin Mat Isa

    askm
    saya pembekal alat perubatan mesin terapi dari jepun. merawt dan menyebuhkan pelbagai jenis penyakit sepert darah tinggi,kencing manis, kolestrol,ghout,sakit sendi ,sembilat,masaalah kulit dan lain lain. percubaan percuma untuk 3 hari di rumah. hubungi saya
    hp 0176602463 atau email syarifat@gmail.com
    tk. zulmat

  40. zulkifli Bin Mat Isa

    askm

    digalakan buka bisness terapi. memang menguntugkan. hubungi saya zulkifli mat hp 0176602463.
    emai; ; syarifat@gmail,com

    pembekal mesin terapi dari jepun. percubaan percuma untu 3 hari di rumah.

  41. Najib

    Text:
    SAYA NAK JUAL MESIN TERAPI ELEKTRONIK JENAMA ALPHAONE BIOS 9000.
    SAYA GUNA TAK SAMPAI 7 BULAN.HARGA SAYA BELI RM16500 CASH.
    NOW SAYA NAK JUAL SEBAB SAKIT PUN DAH OK.

    BARANG SANGAT ELOK,BUATAN JEPUN.KALAU NAK TENGOK PRODUK,BOLEH LAYARI
    http://WWW.ALPHAONE.COM.MY.
    SIAPA PERNAH BUAT TERAPI ALPHA ONE NI MESTI TAHUU…

    SAYA MENCARI SERIOUS BUYER.TERIMA KASIH.
    ANDA BOLEH CONTACT SAYA DI 0195461882.NAJIB

  42. erra

    salam..terapi ni blh selesaikan masalah haid tidak teratur x?sbb kitaran haid sy 4,5 bln skli br dtg..adakah dgn mnjalankan terapi ni haid sy blh mnjadi lancar? trm kasih

  43. Admin Post author

    InsyaAllah boleh. Namun sebagai tambahan disyorkan Beauty Umaira ya.

  44. nurul

    Assalamualaikum.

    saya nak bertanya berkenaan mesin terapi alpha one. ayah saya telah membeli mesin tersebut dari tahun lepas dah kerap membuat terapi sendiri di rumah bersama ibu saya. persoalan saya adalah ayah saya ada bekas pesakit kanser prostate namun dia telah diberi “clean bill of health” dari doktor pakar di hospital yang beliau mendapat rawatan. adakah benar orang kata bekas pesakit kanser tidak boleh menggunakannya kerana dikhuatiri akan menghidupkan kembali sel kanser tersebut. harap dapat penjelasan dari pihak tuan. terimakasih.

  45. zaid


    arif:

    saya ada mengalami masalah berat/sakit kepala….tekanan darah normal,tp kepala rasa mcm berdengung…..selalu sendawa…adakat mesin terapi ni dpt membantu…saya dah cuba bermacam jenis ubat…tp tak berjaya…

  46. zaid

    insyallah terapi boleh bantu. kemungkinan encik ada masalah migrain.sila hubungi saya 0163201948 utk percubaan percuma 3 hari.

  47. zaid

    boleh. terapi bukan saja nak bersihkan saluran darah, malah selaraskan semula sistem saraf kita yg tak terkawal.
    sila hubungi saya 0163201948 or zaid.alpha1@gmail.com

  48. zaid


    nurul:

    Assalamualaikum.
    saya nak bertanya berkenaan mesin terapi alpha one. ayah saya telah membeli mesin tersebut dari tahun lepas dah kerap membuat terapi sendiri di rumah bersama ibu saya. persoalan saya adalah ayah saya ada bekas pesakit kanser prostate namun dia telah diberi “clean bill of health” dari doktor pakar di hospital yang beliau mendapat rawatan. adakah benar orang kata bekas pesakit kanser tidak boleh menggunakannya kerana dikhuatiri akan menghidupkan kembali sel kanser tersebut. harap dapat penjelasan dari pihak tuan. terimakasih.

    salam. berkenaan ayah cik , jika telah buat kimoterapi atau radioterapi dinasihatkan tidak buat terapi medan elektrik dalam tempoh 3 tahun. Selepas 3 tahun baru boleh buat terapi medan elektrik. jika buat rawatan pembedahan, sila tunggu jahitan kering baru buat terapi gunakan program low (butang hijau) 3o minit satu sessi 3 kali sehari.

  49. ary

    NAK LETGO ALPHA ONE BIOS 9000
    HARGA:RM 9000
    HARGA TIME BELI DULU:RM16500
    CONDITION MASIH LAGI BAIK.
    ORANG LAIN STILL JUAL SECOND HAND DALAM RM 10000

    IF BERMINAT BOLEH CONTACT :0129323847 ARY

  50. jamaludin ahmad

    saya telah membeli bios9000 dua tahun yang lalu,tapi saya tak faham cara mengunakan yang lebih berkesan,kerana semasa membeli juru jual memberi penjelasan tak begitu jelas.

  51. ita

    akum…
    nak tanya cawangan aljabbar jengka masih boperasi lg…
    saya duduk jengka 1…mcari terapi bdekatan untuk emak sy
    terima kasih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *